06 - 29 07 20 94  info@maschatjakkes.nl       

hand met bloempje

ALOHA! Het leven bewust beleven in de vreugde van het moment.

ALOHA is méér dan een groet, het is een uitnodiging: een welkom om jou toe te wensen het leven bewust te beleven in de vreugde van het moment.

En daar werd ik door mijn favoriete Netflix-serie (Chicago Med) op attent gemaakt toen één van de artsen dit zei tegen een collega.

WANDELEN IN STILTE. Voor mij is dat een manier om mezelf te voelen en na te gaan hoe ik erbij loop in mijn leven. Daarom start ik graag een coachsessie met wandelen in stilte. Toen ik dit laatst aankondigde samen te gaan doen, begon mijn coachcliënt letterlijk te wiebelen op haar benen en ze begon zich zichtbaar ongemakkelijk te voelen. In dat moment gebeurde er van alles van binnen bij haar. Ik gaf hier mijn aandacht aan en zo kwamen er mooie inzichten: ‘In mijn dagelijks leven vul ik in gesprekken met anderen de momenten van stilte op door te praten.’ Ik heb haar uitgenodigd om één of meer zintuigen open te stellen en rustig te gaan wandelen. Bij voorkeur rustiger dan zij normaal gewend is te lopen. En ze hoefde verder niets te doen. Kijk wat er gebeurt; ik blijf bij je in de buurt, zei ik.

Ook deze week ben ik met een andere coachcliënt naar buiten gegaan en hebben we een korte wandeling in stilte gemaakt. En wat gaf ze me nadien terug: ‘Ik zag nu die mooie grote boom. En ik merkte op dat het al herfstig wordt. En het geeft me rust. Als ik normaal loop dan ben ik onderweg naar de winkel en dan loop ik doelgericht door.’

WAAROM IK DIT WIL DELEN? Omdat doelgericht doorlopen misschien wel heel efficiënt is om op die manier snel van A naar B te komen. Maar het brengt je met die vlotte gang weinig vreugde. Je vliegt van A naar B. Je bent in je hoofd al bezig wat er straks gebeuren moet; of het kan ook zo zijn dat je nog aan het piekeren bent in je hoofd over wat er al geweest is. En waar is dan het genieten van het nu?

Ik denk dat we niet meer gewend zijn om rustig te lopen; met aandacht bij jezelf te zijn én echt in het moment.

En dat is nu zo jammer, vind ik. Want als je iets meer stilstaat bij wat er dichtbij je in het moment om je heen gebeurt, dan ben je aandachtig in het nu. En dan voel je dat je leeft. En als je dat vaker doet dan bemerk je dat je door de reflectie van het nu om je heen, je ook voelt wat er met jou in het moment gaande is.

En dat, dat geeft INZICHT en dan kun je van daaruit verder………. en dan kun je openstaan voor van alles en nog wat.

En dat, dat geeft energie. Dat laadt je op.

En dat, dat is genieten, dat geeft vreugde van het moment.

En ja, dat vertel ik met alle liefde graag door.

Wil je een keer met mij wandelen om tot rust te komen of wil je meer informatie hierover, laat het me weten! Je bent welkom, ALOHA!