06 - 29 07 20 94  info@maschatjakkes.nl       

coach-header

STILSTAAN = VOORUIT GAAN

De tijd ervoor nemen om te ONTDEKKEN hoe je je echt voelt

Sta jij weleens stil? Reflecteer jij weleens hoe je erbij zit?
Als je niet lekker in je vel zit, na een teleurstelling of tegenslag, of als je wereld op z’n kop staat: dan is het juiste startpunt stil te gaan staan.

Ik ben ervan overtuigd dat als het leven even niet lacht (om welke reden dan ook) iemand het recht heeft om een manier te vinden die bij hem/haar past om verder te kunnen gaan.

Als je vastloopt of dreigt vast te lopen zit je vaak veel in je hoofd. Een onrustig gevoel en piekeren is het gevolg. Je hoofd denkt: Waarom gebeurt mij dit steeds weer? En dan wordt er veel gewikt en gewogen. Het “verstandelijke hoofd” kan het niet oplossen. Anders had het dat al wel gedaan en was het al opgelost.

Mijn aanpak is dan ook anders, omdat ik erin geloof dat er meer is dan het verstand. Naar binnen durven kijken in je hart, dat brengt je verder. Jou bewust laten worden van wat je allemaal in je hebt. Als je het durft om jezelf in de spiegel écht aan te kijken én jezelf in al je facetten (met je onzekerheden) onder ogen te komen dan is er ruimte om verder te gaan. Om verder te ontwikkelen en te groeien. Dan voel je je vrij en kun je voluit vanuit je hart leven en authentiek zijn.
Als coach begeleid ik jou graag in dit proces.

Want inzicht in jezelf helpt écht, 100% sure:

  • het helpt compassie te hebben met jezelf
  • het helpt om moeilijke momenten beter aan te kunnen
  • het helpt je (veer)krachtig door het leven te gaan


Onverwachts kun je te maken krijgen met een verandering, waarmee je het moeilijk hebt.
Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeluk waarna je lichamelijke klachten ondervindt. Je wilt hetzelfde blijven doen als voor het ongeluk, maar als je dit doet dan is dat soms teveel voor je. Dat doet pijn.
Of je voelt je moe en uitgeblust, waarbij anderen van alles van je willen en je pushen. Je voelt je niet begrepen. De toekomst is onzeker en dat zorgt voor onrust.

Na een onwelkome verandering help ik jou graag. Ik luister met oprechte en volledige aandacht naar jou. Samen stil staan bij de vragen: Wat is er gebeurd? Hoe reageerde jij? Wat ben je gewend om te doen in het verleden? En wat ervaar je nu in dit moment? En als je van een afstandje kijkt, wat zie je dan? Samen met jou ga ik op verkenning om op een andere manier te kijken. Want je bént niet die onwelkome verrassing; het gaat erom hoe jij je tot die verandering verhoudt. Hoe jij nu leeft hoeft niet de optelsom te zijn van wat je in het verleden meemaakte en hoe je toen handelde. Er is méér mogelijk.

Door bewust te zijn van jezelf vind je je eigen weg om mee te bewegen in je dagelijkse leven en de tegenslagen op je pad raken zo verweven met je leven. En op die manier blijf je in beweging en groei je!

Hoe?

Tijdens de coaching bied ik een veilige omgeving waarin je ervaringen kunt opdoen in onder andere visualisatie, overdenking en rollenspel. Zelf inzichten krijgen, waarbij mogelijkheden oplichten om het leven beter aan te kunnen. Jou naar binnen laten kijken in je hart. Dat geeft groei: Groei in jouw eigenheid. Dat geeft vrijheid. En dáár, daar word je blij van!

Deze begeleiding bied ik vanuit oprechte interesse en betrokkenheid voor jou als mens. Ik nodig je graag uit. Ik ben bereikbaar op t. 06-29072094 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een coachtraject start met het intakeformulier. Het intakeformulier met het intakegesprek is de eerste kennismaking met elkaar. Na een uitleg over de manier van coaching wordt de aanleiding van de coaching besproken en verder uitgediept. Dit mondt uit in de coachvraag, die als rode draad door het coachtraject zal lopen. Het begin van het coachtraject is erop gericht dat je zicht krijgt op je persoonlijkheid en je gewoontepatronen. Hoe handel je én reageer je doorgaans in situaties richting de buitenwereld. Vervolgens wordt verkend of er nog andere manieren zijn vanuit de kwaliteiten in je. En van daaruit kan je vol verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en op die manier ook leren handelen in het hier en nu.

Ervaring
Anoniem: Een coachreis die ik in eerste instantie met veel vraagtekens begon. Als je veel meemaakt en meegemaakt hebt, is het soms lastig in de warboel van gevoelens jezelf nog te waarderen. Dat lag bij mij toch wel dichtbij het mezelf afwijzen. Daar open over zijn naar een ander vond ik erg lastig. Maar Mascha gaf me ruimte om te zijn met alles wat ik voelde. Zij gaf de veiligheid om me te kunnen uiten... ze creëert een natuurlijk samenzijn, waarbij haar empathie geruststellend werkt. En er groeide bij mij vertrouwen in haar en mezelf. Dat waar ik zo naar op zoek was werd door Mascha vervuld, ‘gezien’ worden. Mooie momenten meegemaakt waarin ik geraakt werd en voelde dat er meer ruimte kwam, meer rust en acceptatie. Bijzondere visualisaties, waarbij ik voelde dat tegelijk met alle weerstand er wat verschoof in mijn gevoel. Zij raakte dan net de juiste snaar. Ze bood een veilig samenzijn waar er plek is om ook de lastige weggestopte gevoelens er te laten zijn. En van daaruit gaf ze me de ruimte om mezelf te zien zoals ik in wezen ben. En dat is een kracht die ik bij haar hervond. Wat ik meeneem is dat ik méér ben dan alles waar ik last van heb. Daarmee heeft ze mij een vangnet gegeven, welke ik nu zelf kan uitgooien als het nodig is. Dank je wel, Mascha.

Coen: Sommige mannen zijn vaak niet meteen op zoek naar hulp, ik dus ook niet. Mascha begreep dat heel goed en voelde aan hoe wij progressie konden gaan boeken. De gesprekken die plaatsvonden waren prettig en voor mijn gevoel afgestemd op mij als persoon. Als het leven even niet lacht, of je ergens mee zit, zou ik iedereen aanraden om Mascha te contacteren.