06 - 29 07 20 94  info@maschatjakkes.nl       

madelief in je broekzak

Deze maand is het drie jaar geleden dat ik startte met mijn eigen bedrijf...

Mooie momenten meegemaakt als life coach “Voor als het leven even niet lacht” bij het begeleiden van mensen die onzeker zijn of tegenslag meemaken. Én ook heb ik plezier beleefd in mijn letselschadewerk.

Aan de buitenkant lijkt het misschien dat het vanzelf is gegaan. De mensen die mij beter kennen en dichtbij me staan, weten beter. De stap om voor mezelf te beginnen was voor mij erg spannend. Vooral het loslaten van het vertrouwde en het ook dúrven te beginnen met wat nieuws en dat dan ook nog eens in mijn eigen bedrijf… Wat een gepieker en gedraai in mijn hoofd. Ik werd er gek van. 

En ja… Wat ben ik blij dat ik het lef had om de stap te zetten. Mijn bedrijf voelt goed. Het is net als een spijkerbroek. Bij de aankoop en de eerste paar keer dragen is ie niet zo lekker. Maar na het vaker dragen ervan, dan komt de pasvorm en wordt de spijkerbroek steeds fijner. En uiteindelijk zit ie als gegoten… En sluit die nauwsluitend aan… 

En dat proces is wat ik de afgelopen jaren meemaak. Het heeft ook alles te maken met het uitvinden wat meest passend is bij mij. En daar horen de vragen bij: Waar krijg ik energie van? Waar maak IK hét verschil? Want daar ben je goed in. Dat is je zogeheten unique selling point (USP). Meer en meer ontdek ik over mezelf en besef ik dat ik blij ben met de weg die ik 3 jaar geleden ben ingeslagen. Dankbaar en gelukkig! En vooral ook zin om mijn bedrijf verder uit te bouwen. Ik zeg: Proost op nog heel veel mooie momenten, en dat wens ik ook voor jullie! 

Waar maak jij nu het verschil? Wat is jouw unique selling point (USP)? Want als je daar achter komt dan straal je. En dat gun ik jullie. SHINE!

Enne nog één ding… Ken je dat gevoel als je spijkerbroek net schoon gewassen is en je trekt hem weer voor het eerst aan? Dat ie net te krap lijkt. Dat gevoel zal voorlopig en misschien wel altijd blijven. Het is passen (en aanpassen) en blijven ontdekken en onderzoeken tot het perfect fit! Want daarbij komt: in de loop van de tijd verander je zelf ook. En dat is mooi. Dát heet nu groei!