06 - 29 07 20 94  info@maschatjakkes.nl       

voor het raam

BEN JE EEN DROMER, DENKER OF DOENER?

Ik: Ik ben een voeler!

De tekst ‘Ben je een dromer, denker of doener?’ stond 2 weken geleden op het labeltje van mijn theezakje van Pickwick. En het zette me aan het denken. Al die tijd tot aan nu heeft het ergens onder de oppervlakte me bezig gehouden. En vandaag in mijn coachruimte, waar ik als eerste altijd start met een kopje thee, ja je raadt het al…. Weer dat labeltje met de ‘Ben je een dromer, denker of doener?’.

Het feit dat het al die tijd mijn gedachten bezet heeft, laat me wel beseffen dat ik een denker ben. Denken, gedachten ergens over hebben, in je hoofd ergens mee bezig zijn. Ja, dat past wel bij mij. En ook verstandelijk bedenken, analyseren en beredeneren hoe iets zit. Liefst ga ik ook aan de slag met een vooraf bedacht plan om dat vervolgens ten uitvoer te brengen.

Aan de andere kant een doener ben ik ook wel. Als ik ergens mee bezig ga, dan ben ik gedreven en ga ik door en door. Ten koste van veel kan ik al mijn energie ergens in stoppen om in de actiestand een resultaat te behalen. Als kleuter deed ik dit al om aan één stuk door een prikkaart netjes langs het lijntje uit te prikken met een prikpen.

Dan een dromer: wegsoezen en voorstellingen maken. Mijmeren over van alles en nog wat. Heerlijk mijn fantasie de vrije loop laten. Ja, ook dat is wel favoriet bij mij.

Dussssss…..

Je begrijpt nu ook wel waarom de vraag ‘Ben je een dromer, denker of doener?’ mij prikkelde. Ha, ha!

Al dromend, denkend en doend kom ik tot het inzicht van wat mij in de kern beschrijft. Ik ben een voeler. Al mijn hele leven ben ik me bewust van mijn omgeving. Van de sfeer rondom mij. Ik proef écht de sfeer. Voelt het goed dan kan ik bergen verzetten. Voelt het niet goed dan kom ik in het gedrang. Dan verkramp ik in mijn doen en kunnen mijn hersens ook niet meer zo helder denken.

Als ‘voeler’ sta ik open voor energie. Sfeer rondom mij kan onder mijn huid gaan zitten jeuken. Aan de andere kant kan ik ook heel makkelijk in een flow van een happy bubbel blij zijn en schitteren & shinen.

Het is mijn kracht om te voelen. Want zo weet ik wat er om mij heen gebeurt. Het maakt ook dat ik makkelijk anderen aanvoel en ik me empathisch kan opstellen. Als coach natuurlijk wel handig.

En in de loop der jaren kan ik me gelukkig ook wel aardig afsluiten van de rest, zodat ik heerlijk in mijn eigen bubbel kan zijn. Mezelf zijn.

Hoe is dat voor jou? Een dromer, denker, doener, voeler? Of een combinatie van deze?