06 - 29 07 20 94  info@maschatjakkes.nl       

schapen

Schaapje, schaapje, heb je dikke wol? Hoe ziet jouw jas eruit?

Tijdens mijn wandeling vanmorgen heb ik op mijn gemak rond gelopen. Niet als een gek rond stappen. Maar juist bewust de aandacht bij het lopen, bij het goed afwikkelen van mijn voeten op de grond. 

En zo stapte ik verder. Gedachteloos, waarbij ik nieuwsgierig om me heen keek.

Van een afstand zag ik ze al. Wit op een groen grasland met een prachtige boom erachter. Schapen in de wei. En ik kwam steeds dichterbij. Toen ik er voorbij was geslenterd, keek ik nog eens achterom. 

En wat viel me het meest op? Een enorm dik pak wol als vacht. De jas, die de schapen droegen, zag er heerlijk warm en comfortabel uit. De dikke jas van wol beschermt ze goed tegen de wind en kou. Tegen de gure omstandigheden van buitenaf. 

En zo gingen mijn gedachten verder. Hoe reageert de mens (lees: jij en ik) op omstandigheden van buitenaf? Omstandigheden waar je niet altijd invloed op hebt en waar je wel mee te dealen hebt. 

Welke manier pas je al dan niet bewust toe in een specifieke lastige situatie? Welk afweermechanisme gebruik je? Welke jas trek je aan?

Soms ben je in je leven gewend aan die bepaalde jas. En dat heeft je ook in veel situaties beschermd. Zo heb je de lastige situaties het hoofd geboden en doorstaan. 

Maar soms merk je nu, dat bij het aantrekken van die jas, je voelt dat het wringt en schuurt. 

Neem dan eens de tijd om van een afstandje naar de situatie en de omstandigheden te kijken. Past die manier waarop je gewend was het te doen nog wel? Kijk eens welke mogelijkheden er nog meer zijn. Welke andere manieren zijn er die bij jou passen? Want de manieren die er gedurende je leven in geslopen zijn, zouden weleens nu niet meer het beste voor jou kunnen werken. En dat verklaart ook het schurende gevoel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de manieren, die jij in je hebt? 

Ik begeleid je graag. In een veilige setting en met eenvoudige oefeningen ontdekken we samen een stap verder in je ontwikkeling. Neem gerust contact met me op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..